Reizigersvaccinatie: ga voor veiligheid


Reizigersvaccinatie en advies: een goede voorbereiding op uw vakantie !

Gaat u op reis naar een land buiten Europa?
Dan is het belangrijk om u 6-8 weken voor aanvang van uw reis, voor te laten lichten over de mogelijke gezondheidsrisico’s.

Maar ook als u een last-minute reiziger bent is het belangrijk dat u zich bij ons meldt.

Wij zijn een in reizigersadvisering gespecialiseerde huisartsenpraktijk en kunnen u daarom adviseren betreffende:vaccinaties tegen infectieziekten (DTP, Hepatitis A en B etc)de bescherming tegen malaria door het voorschrijven van malariatabletten en u te informeren over de te nemen voorzorgsmaatregelenadvies bij: eten en drinken, reizigersdiarree, zon en hitte.
Het kan zijn dat u zich niet bewust bent van het gezondheidsrisico dat u kan lopen.

Het risico tot het krijgen van infectieziekten is afhankelijk van uw bestemming.
Hiervoor hoeft u niet eens zo ver van huis te gaan, want zelfs in Turkije of Egypte kunnen bijvoorbeeld de hygiënische omstandigheden een bedreiging vormen voor uw gezondheid.

Ook de activiteiten die u van plan bent te gaan ondernemen tijdens uw reis, alsmede de reisduur kunnen van invloed zijn op de risico’s. Wij kunnen u hierin zeer goed voorlichten, mede omdat we op de hoogte zijn van uw medische toestand en uw chronisch medicatiegebruik.

Graag willen wij u erop wijzen dat de omstandigheden met betrekking tot de gezondheidsrisico’s regelmatig veranderen en de geldigheidsduur van vaccinaties uiteen lopen van 3 tot 10 jaar. Daarom is het goed dat u bij elke nieuwe reis die u van plan bent te maken ons raadpleegt.

Elders op onze website kunt u een reizigersformulier invullen en naar ons toesturen zodat we een advies op maat voor u kunnen maken. Klik hier om naar desbetreffende webpagina te gaan.

Uiteraard kunt u ook telefonisch contact met de assistente opnemen voor nadere informatie.
Indien u wilt weten of uw zorgverzekeraar de kosten voor vaccinaties e.d. vergoedt kunt u terecht op www.gezondopreis.nl