reisadvies


Indien u een verre reis gaat maken kan dat bepaalde gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Naast goede hygiene, niet zomaar overal er van uitgaan dat je het water uit de kraan kan drinken en meer van dit soort praktische zaken, kan het zijn dat u ook tegen bepaalde ziektes zoals bv hepatitis A of malaria gevaccineerd moet/kunt worden of medicijnen moet/kunt innemen.

Een goed reizigersadvies is maatwerk. Afhankelijk van waar u precies heen gaat, hoe lang u daar blijft en de tijd van het jaar kunnen wij voor u uitzoeken welke vaccinaties u nodig heeft. Wij werken hiervoor samen met het LCR. U kunt hieronder het formulier invullen en verzenden. U moet per persoon één formulier invullen (ook per meereizend kind !!!).

Daar reizigersadvisering niet onder het normale huisartsenwerk valt, zijn hier voor u wel kosten aan verbonden. Zowel voor het uitzoeken van wat u nodig heeft als voor het zetten van de vaccinaties. Daarnaast moet u ook de vaccins bij de apotheek afrekenen. U wordt geacht vooraf contant te betalen bij ons. Sommige verzekeraars vergoeden deze kosten wel afhankelijk van hoe u verzekerd bent. Wij adviseren u dan ook om de nota altijd in te dienen tenzij u zeker weet dat de kosten niet vergoed worden.

Huisartsenpraktijk Snobl is een officieel erkend reizigersadviescentrum. Het is echter wel zo dat wij slechts aan onze eigen patienten deze service verlenen. Heeft u een andere huisarts dan kunt wellicht daar terecht of bij de GGD.

OP DIT MOMENT (JULI 2022) WERKT DEZE SERVICE NIET ONLINE
U KUNT BIJ DE ASSISTENTE EEN FORMULIER HALEN OM IN TE VULLEN