Corona informatie

CORONA, AFSPRAKEN etc

HOE VERVELEND OOK,

ONDERSTAANDE IS OP 1 FEBRUARI 2022 NOG STEEDS ACTUEEL.
VANAF 1 NOVEMBER VRAGEN WIJ WEER AAN IEDEREEN DIE DE PRAKTIJK BEZOEKT OM EEN MONDKAPJE TE DRAGEN.

HEEFT U HOESTKLACHTEN, KOORTS OF VERKOUDHEID DAN VRAGEN WIJ U OM DIT TELEFONISCH AAN DE ASSISTENTE TE MELDEN. DAN KIJKT ZIJ MET U WAT DE BESTE OPLOSSING IS OM U TE HELPEN. GRAAG NIET ZOMAAR NAAR DE PRAKTIJK KOMEN. VEILIGHEID VOOR ALLES.

Onze zorg is veilig, ook nu.

Twijfelt u of u met uw gezondheidsvraag naar de huisarts moet gaan? Bel dan!

LET OP: Wij werken momenteel met aangepaste spreekuurtijden.

Aanpassingen in uw huisartsenpraktijk

Met een aantal aanpassingen in de praktijk bieden we u veilige zorg en voorkomen we verdere verspreiding van het coronavirus. Ook kunnen we zo zorg bieden aan patiënten die dit het meest nodig hebben. We hopen op uw begrip.

Bel altijd eerst de doktersassistente. Ga niet zonder afspraak naar uw huisarts toe. Telefonisch bespreken we wat de beste oplossing is:
- Zelfzorgadvies, eventueel met een telefonische controle.
- Telefonische afspraak met de huisarts.
- Afspraak op het spreekuur, kom indien mogelijk alleen naar de praktijk en ben maximaal 5 minuten van tevoren aanwezig.
- Bezoek thuis door de huisarts, indien nodig.

Het is op dit moment niet mogelijk om online afspraken te maken. In overleg met u bekijken we hoe controles voor diabetes, CVRM, astma en COPD kunnen plaatsvinden. Eventueel volgt een afspraak op de praktijk.

Het spreekuur van de praktijkondersteuner GGz wordt indien mogelijk vervangen door een videoconsult of een telefonische afspraak. In overleg met u volgt eventueel een afspraak op de praktijk.

Het spreekuur van de praktijkondersteuner Ouderen wordt zoveel mogelijk vervangen door een telefonische afspraak.

Heeft u mogelijk het coronavirus?
Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest.
Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Dan kunt u zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.

Maak alleen een afspraak voor een test als u klachten heeft die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft de coronatest geen zin.

Bel voor een afspraak met 0800-1202 (alleen voor mensen vanaf 12 jaar).
Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test.

Let op:
• Behoort u tot een risicogroep of bent u ernstig ziek? Heeft u bijvoorbeeld hoge koorts of bent u benauwd? Bel uw huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost. Ga NIET zonder afspraak naar uw huisarts of huisartsenpost toe. Bel bij een levensbedreigende situatie altijd 112.
• Let op: Kinderen van 0 t/m 11 jaar laten testen? Maak een afspraak via de regionale GGD. Kijk op ggd.nl voor de contactgegevens.

Doe de corona-vragentest
Voor meer informatie over het coronavirus: www.thuisarts.nl, www.pharos.nl, www.rijksoverheid.nl en www.rivm.nl. U kunt ook bellen naar het RIVM, tel. 0800-1351.

Online zelfhulptrainingen coronacrisis
De coronacrisis heeft vast ook een behoorlijke impact op u. Om hiermee aan de slag te gaan biedt Zorroo u vier online zelfhulptrainingen van Minddistrict over dankbaarheid, mentaal sterk blijven, fit blijven en thuiswerken. De trainingen zijn vrij toegankelijk. Als u er niet alleen uitkomt, neem dan telefonisch contact op met de praktijk.

Naar online zelfhulptrainingen coronacrisis